2021-03-28 08:24:47• hírek • hirado.hu

Megkerüli a Földet a biciklis obsitos

Még a világrengető járvány sem tántorította el a katonaságtól harminc év szolgálat után nyugdíjba vonult grenoble-i férfit, hogy megvalósítsa élete álmát: körbekerekezi a világot. Az 53 éves Emmanuel még 2017-ben jutott erre az elhatározásra, amikor egy 29 hónapos biciklitúrát tett Izlandon.

„Amikor visszatértem, mindent eladtam, és felhagytam minden más tevékenységgel; 17 hónapja készülök erre a kerékpártúrára” – fogalmaz a világutazó. A Francebleu rádió a nemrég megkezdett vállalkozás elején, Korzika szigetén készített a férfival beszélgetést.


Emmanuel elmondta: a járvány természetesen bármikor átírhatja tervezett útvonalát, ám nagy vonalakban megvan az útiterve. Törökországon keresztül – ahová a télre szeretne elérni – a jövő tavasszal „csorogna le” Délkelet-Ázsia felé, s így jutna el Indonéziába. Hajón szeretne Ausztrália felé átkelni, ahol egy évet töltene el, mert lehetősége van vízumot kérni, mely erre az időtartamra szól. Új-Zélandon három hónapig maradna, majd Alaszkán keresztül kezdené meg a „két amerikai kontinens” meghódítását. Az Egyesült Államokat, Közép-Amerikát és Dél-Amerikát körülbelül két és fél–három év alatt járná be az obsitos katona, aki nem tűnik kapkodósnak. Úgy fogalmaz: szeretné felfedezni a bolygót, más népek kultúráját.


Az utat a hadsereg által folyósított nyugdíjból fedezné, nagyjából 50 ezer euró lesz az útiköltség. Az egész, Föld körüli utat mintegy 8–10 év alatt tenné meg. Naponta 50 kilométerrel számol, de „az út minőségétől” függően ez kevesebb, akár napi 20–40 kilométer is lehet.


A biciklis életmód erősen korlátozza a poggyászt, de Emmanuel – ha nem is minden alkalommal – a leginkább sátorozni szeretne, amihez megvan a jó kis, négy évszakos katonai sátra és a megfelelő minőségű hálózsák. Időnként azért a szállókat vagy a vendéglátó hálózatokat sem vetné meg. A tervezett, közel egy évtizedes vagy akár addig is eltartó úton a katona csak önmagára számíthat, egyedül lesz. Elmondta: emiatt sem aggódik. Ez az út nem a családjáról, gyermekeiről, barátairól szól, ezen neki kell végigmennie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: